Meny


Förrätter


1. KASH & BADEMJAN 70:- 

Aubergineröra, serveras med varmt bröd 

 

2. KOOKOO SABZI 70:- 

Persilja, gräslök, spenat, lök, berberis, 
valnötter och ägg. 

 

Sidorätter


1. NAAN (BRÖD) 30:- 
Stenugnsbakat bröd. 
2. SALAD SHIRAZI 50:- 

Finhackad tomat, gurka, rödlök och 
persilja. 
3. MAST MOSIR 40:- 
Yoghurtröra med vildvitlök toppad 
med torskad mynta och rosenblad. 

4. MAST & KHIAR 40:- 
Yoghurt blandat med finhackad gurka, 
toppad med torkad mynta och rosenblad. 

5. HUSETS TORSHI (STARK) 40:- 
Inlagda grönsaker: vitkål, ingefära, 
vitlök, tomat. 

6. ZEYTOON PARVARDEH 50:- 
Gröna oliver förberedda med finhackade 
örter samt granatäpple- och valnötspasta. 

Dricka


1. LÄSK 25:- 
Coca Cola (vanlig/zero) 
Fanta 
Sprite 


3. RAMLÖSA 25:- 
Original/Citrus/Granatäpple. 


4. JUICE 35:- 
Apelsinjuice/Äppeljuice/Päronjuice. 


5. DOUGH 35:- 
Traditionell persisk yoghurtdricka. 


6. LÄTTÖL 35:- 


7. VIN (alkoholfri) 45:- 
Rosé/Vitt/Rött. 

Grillrätter


1. Kobideh 140:- 
Två grillade nötfärsspett. 
Serveras med ris och grillade tomater. 

2. Djojeh 150:- 
Ett grillat saffransmarinerat kycklingspett. 
Serveras med ris och grillade tomater. 

3. Momtaz 170:- 
Ett saffransmarinerat kyckling- och 
lamminnerfilébitarspett. 
Serveras med ris och grillade tomater. 

4. Siah Sefid 170:- 
Ett saffransmarinerat kycklingspett och ett 
nötfärsspett. 
Serveras med ris och grillade tomater. 

5. Chenjeh 180:- 
Ett grillat marinerat lamminnerfilébitarspett. 
Serveras med ris och grillade tomater. 

6. Bakhtiari 210:- 
Ett grillat marinerat lamminnerfilébitarspett 
och ett grillat nötfärsspett. 
Serveras med ris och grillade tomater. 

7. Barg 210:- 
Ett grillat marinerat oxfiléspett. 
Serveras med ris och grillade tomater. 

8. Mix 230:- 
Ett grillat marinerat lamminnerfilébitarspett 
och ett saffransmarinerat kycklingspett. 
Serveras med ris och grillade tomater. 

9. Soltani 250:- 
Ett grillat nötfärsspett och 
ett grillat oxfiléspett. 
Serveras med ris och grillade tomater. 

10. Makhsos (för två) 490:- 
Ett grillat marinerat lamminnerfilébitarspett, 
ett grillat marinerat oxfiléspett, 
ett grillat saffransmarinerad kycklingspett, 
och ett grillat nötfärsspett. 
Serveras med ris och grillade tomater. 

Varmrätter


1. Ghormeh Sabzi 150:- 
Långkokt nötgryta med örtkryddor och röda 
bönor. Serveras med varmt ris. 

2. Gheymeh Bademjan 150:- 
Långkokt nötgryta med gula linser och färskstekt 
aubergine. Serveras med varmt ris. 

3. Zeresh Polo ba Morgh 150:- 
Saffranstoppat ris med berberisbär, pistage 
och mandel. Serveras med kycklingklubba. 

4. Dizi 200:- 
Lammkött med olika bönor. Serveras med färsk 
basilika, inlagda grönsaker och varmt bröd. 

5. Polo Mahi 180:- 
Örtblandat ris med grillad marinerad laxfilé. 

6. Baghali Polo ba Mahicheh 180:- 
Bondbönsrisotto med dill och saffranskokt 
lammlägg.

Vegetariska rätter


1. GHORMEH SABZI 110:-

Långkokt örtgryta med örtkryddor och röda bönor. Serveras med varmt ris.

2. GHEYMEH BADEMJAN 110:-

Linsgryta med färskstekta auberginer. Serveras med varmt ris.

3. KASH & BADEMDJAN 110:-

Aubergineröra med vitlök och mynta. Serveras med varmt bröd.

Barnrätter


1. KOBIDEH 80:- 
Ett grillad blandfärsspett (lamm- och nötkött). Serveras med ris och grillad tomat. 

2. Djojeh 80:- 
Ett saffransmarinerat kycklingspett. 
Serveras med ris och grillade tomater 

Efterrätter


1. BASTANI SONATI 50:- 
Traditionell persisk pistage & saffranglass. 

2. FALODEH SHIRAZI 50:- 
Frusna nudlar med limejuice. 

3. ZOLBIAH BAMIEH 50:- 
Persiska kakor. 

4. MAKHLOOT 100:- 
Traditionell persisk pistage & saffranglass 
med frusna nudlar och limejuice.